joi, 22 aprilie 2010

Odiseea unui traseist politic: viceprimarul sabotor Tudor Dorel


Fără urmă de îndoială, cel mai controversat personaj din administraţia oraşului Popeşti-Leordeni este viceprimarul Tudor Dorel. Şi pe bună dreptate! Pentru că, de mulţi ani, Tudor Dorel îşi sabotează cu nesaţ propria localitate, propria comunitate, acţiunile sale fiind un real pericol pentru dezvoltarea oraşului. Lăcomia, frustrarea, minciuna, dezinformarea publicului, dorinţa de răzbunare pentru sancţiunile şi corecţiile aplicate de-a lungul timpului de către alegători sunt numai câteva dintre caracteristicile activităţii dezastruoase a viceprimarului în funcţie.

I-au scăpat doar UDMR şi PRM, iar PNL l-a refuzat. În rest, a fost peste tot

Tudor Dorel şi-a început viaţa politică la PNŢCD, partid sub sigla căruia a devenit, în 1996, viceprimar al comunei Popeşti-Leordeni. În următorul mandat, în anul 2000, Tudor Dorel a rămas la PNŢCD doar cu numele, pentru că s-a vândut fără scrupule PDSR-ului, actualul PSD. Consecinţa - într-un Consiliu Judeţean condus de personajul de tristă amintire Constantin Bebe Ivanovici, consiliu în care PNŢCD avea doar 4 (patru) membri, Tudor Dorel a devenit, prin manevre oculte cu miros de şpagă, vicepreşedinte. Într-un sistem politic normal, având în vedere ponderea ţărăniştilor în Consiliul Judeţean, Tudor n-ar fi avut cum să ocupe această funcţie.

În 2004, ca o recompensă pentru partidul şi omul care l-au gratulat cu funcţia judeţeană pe care n-o merita, Tudor Dorel s-a înscris oficial în PSD şi a rămas consilier judeţean.

Nici această aparteneţă politică n-a durat foarte mult, pentru că peste patru ani, în 2008, simţind vântul portocaliu, Tudor Dorel a trecut la PD-L, fără a ţine seama că programele şi doctrinele celor două partide se cam băteau cap în cap. Dar, după cum spun apropiaţii săi, Tudor Dorel nu a deprins şi priceput niciodată teoriile politice ale partidelor care l-au înregimentat.

Extrem de interesant este faptul că în cursul anului 2007, deci înainte de ultimele alegeri locale şi de aderarea sa la PD-L, Tudor Dorel a încercat să paraziteze şi PNL. În acest sens, se spune că el l-a vizitat intempestiv pe Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că doreşte să candideze pentru postul de primar la Popeşti-Leordeni, încercând astfel să-l "fractureze" pe candidatul PNL, Grigore Trache. Bineînţeles, Tăriceanu a refuzat propunerea.,iar candidatul PNL a şi câştigat alegerile.

Tudor Dorel are o singură dorinţă, iar cei care îl cunosc afirmă că aceasta este deja o veritabilă boală: vrea să devină primar. Până acum, a fost de patru ori candidat, iar de trei ori a ajuns până în "finală", în turul II, dar a pierdut de fiecare dată. După cum am afirmat mai devreme, Tudor Dorel a fost candidat din partea a patru formaţiuni diferite: Convenţia Democrată, inclusiv varianta fără PNL şi Alianţa Civică, PNŢCD, PSD (PDSR) şi PD-L.

Studii contrafăcute?

Nu de puţine ori, din anturajul lui Tudor Dorel a apărut informaţia că viceprimarul din Popeşti-Leordeni şi-a desăvârşi studiile superioare "pe bani" sau "cu portbagaje pline". În 1996, atunci când a dobândit pentru prima dată funcţia de viceprimar, Tudor Dorel nu avea studii superioare. Acum, în biografia sa oficială postată pe site-ul primăriei apar mai multe unităţi de învăţământ superior, de la ASE, Facultatea de Management (preferată îndeosebi de oamenii fără aptitudini educative prea mari) şi până la SNSPA, denumită "Şcoala piţipoancelor". Tot în biografia viceprimarului apare o înşiruire de şcoli şi cursuri postuniversitare, despre a căror absolvire de către Tudor Dorel există dubii serioase.

Viceprimarul din Popeşti-Leordeni nu locuieşte în Popeşti-Leordeni!

Deşi în buletinul lui de identitate apare o adresă din Popeşti-Leordeni, pentru a putea candida din 4 în 4 ani la Primărie, Tudor Dorel nu domiciliază în oraşul nostru, ci în Bucureşti. Adresa completă a reşedinţei sale este Calea Călăraşilor nr 156 A, bl 53 BIS, sc 1, et 2, ap 11, sector 3. Aceasta adresă nu apare în buletinul său, pentru că, aşa cum am spus, n-ar mai putea candida la Popeşti-Leordeni, dar în schimb apar în documentele de identitate ale soţiei sale, Tudor Nicoleta. Aşadar, soţii Tudor au în documentele personale domicilii diferite. Nu-i aşa că este evident că Tudor Dorel încearcă să-şi inducă alegătorii în eroare? În curând, vom publica fotografii ale blocului din Calea Călăraşilor.

Interesant este însă faptul că apartamentul cu pricina i-a fost atribuit de către primarul de atunci al Capitalei, Viorel Lis, din fondul locativ al Primăriei Capitalei, pe vremea când Tudor şi Lis făceau parte din acelaşi partid.

Cât despre adresa pe care o foloseşte pentru candidatura periodică, Str Leordeni nr 229, aceasta este cea a părinţilor lui Tudor Dorel. Părinţi cu care, se pare, viceprimarul s-a aflat ani de zile într-un soi de conflict din cauza unor sume de bani şi care l-au dat afară din casă prin 2001, din cauza pretenţiilor exagerate faţă de banii rezultaţi din vânzarea unui teren cu câţiva ani mai devreme. O mică menţiune merită şi strada Gura Puţului, care a fost creată numai pentru ca Tudor Dorel să poată vinde un teren din spatele casei părinteşti. Din cauza străzii inventate, a avut loc şi un litigiu cu unul dintre vecinii săi.

A vândut fictiv un teren ca să-şi "cureţe" averea

Este vorba despre o suprafaţă de puţin peste 1000 mp, situată lângă postul de poliţie Popeşti-Leordeni, pe Şoseaua Olteniţei. Actualmente, pe acel teren, Tudor Dorel şi-a construit o casă de proporţii considerabile, care însă nu este complet finisată. În luna mai a anului 2002, actualul viceprimar şi soţia sa, proprietari ai terenului, au vândut suprafaţa unei rude, Anghel Ioana, care avea atunci 81 de ani, iar în prezent are 89! De precizat că Anghel Ioana nu a putut, probabil pentru că nu ştie carte, să semneze contractul de vânzare-cumpărare decât cu amprenta degetului aratător. Ce putea să facă o femeie de 81 de ani cu un teren de 1000 de metri ramâne un mister de nepătruns. Rămâneţi pe recepţie, în curând pe acest blog vor apărea şi fotografii cu imobilul menţionat.

Tudor Dorel, un pericol pentru Popeşti-Leordeni

Iată câteva dintre atribuţiunile importante pe care le are viceprimarul Tudor Dorel: problema câinilor comunitari, iluminatul public şi salubrizarea oraşului. Niciuna dintre aceste activităţi nu este dusă la îndeplinire. Tudor Dorel are numeroase absenţe sau întârzie frecvent la serviciu. Şi atunci când vine, nu se dezlipeşte de internet, postând continuu comentarii în nume propriu pe diferite site-uri. Cât despre activitatea Consiliului Local, aceasta este parazitată tot de Tudor Dorel, pentru că viceprimarul acţionează numai în dispreţul legii. Bunăoară, nici până în prezent, cei patru consilieri PNL nu au fost validaţi. Numeroase hotărâri mucegăiesc, neadoptate, în fază de proiect, numeroase proiecte de dezvoltare urbană au fost sistate numai pentru că Tudor Dorel sabotează primăria şi îi minte pe cetăţeni pentru ca aceştia să aibă impresia că el este singura variantă viabilă pentru oraş. În realitate, Tudor Dorel este principalul factor perturbator al activităţii în Primărie şi Consiliul Local, realmente un pericol pentru localitate. Despre proiectele ratate în Popeşti-Leordeni din cauza incompetenţei viceprimarului Tudor Dorel, într-un alt capitol...

De asemenea, în curând vom publica pe acest blog date incredibile despre activitatea dezastruoasă şi profund păguboasă a Nicoletei Tudor, soţia viceprimarului, activitate desfăşurată când aceasta a deţinut funcţia de preşedinte al Casei de Sănătate Ilfov. Nici până azi nu s-a aflat suma exactă cu care soţia lui Tudor Dorel a păgubit bugetul CAS Ilfov.

12 comentarii:

  1. Va salut,
    De ce ma calomiati? Incercarea voastra este de a ma defaima.
    Tot ce pot sa spun este faptul ca va ascundeti dupa niste pseudonime. NU AVETI CURAJUL RASPUNDERII SI DIALOGULUI CU PROBE?
    Aveti grija de Primarul Trache Grigore , cel care va comandat acest blog. Baieti , se strange latul ! Va este frica de ceea ce ati facut in primarie ?
    Dorel Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Cel care va comandat"? Esti analfabet, amice. Tu nu stii limba romana, nu stii sa comunici corect si vrei sa fii primarul unui oras, Dorule? Stai naibii acasa si apuca-te de invatat. Corect este, bineinteles, "cel care V-A comandat". Mai du-te la scoala!

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule primar Trache. V-am votat pentru ca ati promis ca veti inchide groapa Glina. In continuare sunt masini care arunca gunoiul si ne sfideaza pe fata ca ei au aprobare de la primar. Ceea ce inseamna ca sunteti in "cardasie" cu ei. NE-AM SATURAT! Nu putem sa stam in curte si sa respiram o gura de aer curat. Data viitoare cu siguranta nu veti mai avea votul meu si la toti vecinii mei care ne-am saturat sa tot promiteti si sa nu faceti nimic. Ne considerati prostii dumneavoastra?

    Ati avut patru mandate ca primar. Ce ati facut in tot acest timp pentru comuna noastra? Va spun eu. NIMIC. Pe ce va bazati la alegerile urmatoare? Pe banii luati de pe zaharul si faina de la uniunea europeana? Si pe pachetele pentru pensionari?

    RăspundețiȘtergere
  4. DORELE nu ai caracter deloc.ameninti vorbesti urat nu stii sa pierzi.de aia o sa pierzi tot timpul.in loc sa ameninti mai bine vino cu argumente.nu vezi ca nu ai nici un argument?cat o sa ne mai minti?vrei sa fii primar si nici macar nu locuiesti aici cu noi...gaseste alta localitate si candideaza acolo cu tot cu familia ta aici NU TE MAI CREDE NIMENI!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da avetzi dreptateeee. Bravo acestui text!Daca ar fi primar Tudor Dorel shi-ar bate joc de intreaga comuna. Nu-l lasatzi! De ce nu publicatzi ce a facut nevasta lui la Casa de Asigurari de Sanatate? Pentru cea facut trebuie sa intre la pushcarie!!! Shi el vrea sa fie primar... NU!Nu Va Fi! Nu-l alege nimeni! Toata lumea shtie ca el si Consiliu Local se opun la tot ce vrea sa faca Primaria. Se vede cu ochiu liber!!! Dorele bagatzi mintzile in cap!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. nu mai ascultati nimik din ce va spune dorel asta!chiar nu se gaseste cineva care sa-l opreasca?e un mucegai si nimic mai mult.e tot ce poate fi mai rau pentru popesti-leordeni.poate ca trache nu e impecabil dar cu siguranta dorel tudor e foarte slab. nu vedeti ce face in consiliu?mai bine zis ce NU face, ca in din cauza lui dorel tudor si a gastii lui in popesti leordeni nu s-a facut nimic de 2 ani de zile.de ce?pentru ca tot din cauza noastra care am ales in 2008 el a pus mana pe consiliul local.dar asta nu se va mai intimpla in 2012

    RăspundețiȘtergere
  7. AFARA CU DOREL TUDOR DIN PRIMARIE!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. În ultimul număr al Dilemei vechi, Andrei Pleşu scrie despre forumişti:
    “Forumul nu e un ring de box, în care intri pus pe mutilarea adversarului. El nu e, de fapt, un loc al adversităţii, chiar dacă e unul al dezbaterii, al părerilor contradictorii. Ceea ce urmăreşte forumistul nu e să brutalizeze, ci să convingă. Nu să spargă nasurile, ci să reorienteze minţile. Asta se face cu argumente, cu vervă (eventual ironică), nu însă cu injurii şi ghionturi. Şi încă ceva: în piaţa publică nu te duci dezbrăcat, sau în pijama, sau nespălat. Te duci îngrijit la vorbă şi la port, gata să contrezi, gata să îţi susţii fără concesii convingerile, dar niciodată preocupat să îţi înjoseşti propinenţii sau pe tine însuţi prin gesturi şi cuvinte de ocară. E recomandabil să ştii despre ce vorbeşti, să te exprimi corect şi limpede şi, mai ales, să fii la obiect. Să nu te laşi dominat de idei fixe, de obsesii private, de instincte nedomesticite. Să combaţi idei, nu oameni, să nu-ţi iei antipatiile personale drept „principii“, nici competenţa proprie drept cristal”.

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimati "anonimi" si oameni de buna credinta,
    Daca anul trecut nu interveneam impreuna cu ceilalti consilieri locali primarul dumneavoastra drag cheltuia peste 2.000.000 EURO ( da, doua milioane de euro) pe constructia unui nou sediu de primarie si pe panselute pe strada, in timp ce locuitori ai "orasului" mergeau prin noroaie, nu aveau apa, sunt inundati. (vedeti documentele din primarie, vi le pot arata)
    Daca nu interveneam , anul acesta vi se mareau taxele si impozitele locale (va rog sa faceti comparatie intre propunerea primarului si ceea ce a votat consiliul local)
    Va doresc multa sanatate tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  10. Dorele nu te lasa intimidat de niste anonimi care folosesc metode comuniste, daca nu erai tu nu aveam nici canalizare, nici gaze, nici cablu , nici internet sa ne facem blog. In loc sa-ti multumeasca te calomniaza. Dorica ai multi suporteri care au incredere in tine si te sustinem pina in pinzele albe, te-ai nascut aici si am crescut impreuna aici impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu cred ca la astia din primarie li s-a facut frica de anumite fapte pe care le-au facut si incearca sa-l denigreze pe viceprimar, SINGURUL CARE ARE CURAJUL SA SPUNA LUCRURILOR PE NUME.
    Nu vedeti ce se intampla cu pamanturile noastre?
    Primarul a promis pamanturile in campania electorala si acum ne indeamana sa-l despagubim pe ala cu pomii. E normal primarule ?

    RăspundețiȘtergere
  12. De cand ameninta vicele ca arata documente din primarie referitoare la ilegalitati, si surpriza - nimic - vorbe goale.

    RăspundețiȘtergere

comenteaza pertinent! fara insulte sau injurii, altfel comentariile vor fi sterse!